Laadstation voor thuis

Laadpaal Thuis Kosten

Het kiezen van de juiste laadpaal voor je elektrische auto kan een lastige beslissing zijn. Met zo veel mogelijkheden, want waar moet je nu echt op letten en kan het je het dan zelf installeren of is het beter om het uit te besteden?

De juiste laadpaal hangt sowieso wel af van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan het merk en type auto die je hebt, de plek waar de laadpaal dient te komen, de meterkast en natuurlijk de kosten. 

Het voordeel van thuis laden is naast heel veel gemak, de lage kosten en het relatief snel terugverdienen van je investering. 

zaptec go

Laadpaal thuis kosten

De laadpaal thuis kosten zijn juist laag, het kost minder dan openbaar laden, zelfs als je de maandelijkse abonnementskosten erbij rekent. De kosten voor thuis laden in Nederland ligt gemiddeld op € 0,23 per KwH, met openbaar laden gemiddeld € 0,45 per KwH en daarnaast nog een starttarief van de openbare laadpaal.

Waar een laadpaal plaatsen?

Als je een laadpaal thuis wil laten installeren, dan kan je dat alleen op je eigen grond doen, zonder daarvoor toestemming te hoeven vragen. Heb je geen eigen grond? Dan dient de laadpaal openbaar te worden geplaatst en dan dien je dit bij de gemeente aan te vragen. Ook zullen je laadkosten dan wel hoger liggen i.v.m. het openbare tarief.

Subsidies voor laadpalen thuis

Benieuwd naar welke subsidies mogelijk zin voor de aanschaf van een laadpaal thuis of bij je in de buurt? Elke gemeente heeft een eigen subsidie regeling, sommige gemeenten verstrekken helemaal geen laadpaal subsidies, andere verstrekken deze alleen voor een openbare laadpaal dichtbij je huis. Informeer hiervoor bij je gemeente.

installatie-laadpaal-thuis

INSTALLATIE LAADPAAL THUIS

De laadpaal thuis kosten voor de installatie, hangen af van de plek waar je de laadpaal wil laten plaatsen. Hoe groter de afstand tussen de laadpaal en de meterkast, hoe duurder de installatie is.

Je meterkast dient ook de juiste aansluiting te hebben. Mocht je de juiste aansluiting nog niet hebben, dan kunnen we die optioneel wel voor je realiseren.

De kosten van de installatie liggen meestal  tussen de € 495,- en € 799,- euro afhankelijk van de kabellengte en het graafwerk. Een uitbreiding naar 3 fasen kost daar bovenop nog € 90,- extra.

Wij informeren je hier graag verder over in onze offerte of via een vrijblijvend telefoongesprek.

Laadpaal voor thuis

wallbox pulsar max

Zaptec Go

Strak in ontwerp en slim in functionaliteit.

Laadvermogen: 3,7 – 22kW

Eve Single S-line

Een compacte laadpaal om
thuis te gebruiken.

Laadvermogen: 3,7-22kW

Eve Single Pro-line

Een compacte laadpaal voor bij je thuis of op werk.

Laadvermogen: 3,7-22kW

Eve Double Pro-line

Een dubbele socket om
tegelijk te laden.

Laadvermogen: 3,7-22kW

Contact

Heb je nog vragen?

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact op!

Ed Meijer

Managing Director Squip
ed.meijer@squip.nl
085 - 06 06 209