ALFEN EVE SINGLE S-LINE

Dit Alfen Eve Single S-line laadstation is speciaal ontworpen voor voor gebruik in de thuisomgeving en biedt Plug & Charge laden met LED statusindicaties om de laadstatus weer te geven. Gebruikers kunnen hun laadgegevens via ieder internet-verbonden apparaat inzien.

Het Alfen Eve Single S-Line laadstation biedt de voordelen van slim laden tegen een betaalbare prijs.

 

 

BETAALBAAR LADEN

Alfen laadstations zijn ontworpen voor de optimalisatie van het elektriciteitsnet, het is bijvoorbeeld mogelijk om ‘m te koppelen aan uw zonnepanelen.

LICHTGEWICHT

Doordat het laadstation is uitgevoerd in een compacte polycarbonaat behuizing is deze licht in zijn gewicht en daardoor ook nog eens duurzaam op gebied van gebruiksmaterialen. 

 

alfen-eve-single-s-line

ALFEN EVE SINGLE S-LINE

OPLADER: AC
UITVOERING: Wit
VARIANTEN: Alleen socket of met vaste kabel
AFMETINGEN: 370 x 240 x 130 mm zonder kabel
CONNECTORTYPE: Type 2 socket, bij vaste kabel type 1 of 2
LAADVERMOGEN: 3,7 – 7,4kW
KABEL: Geïntegreerde vaste 5 of 7 meter laadkabel
MONTAGE: Wandmontage of montagepaal (optioneel)
VERBINDING: Vaste netwerkverbinding Ethernet / LAN
GARANTIE: Standaard twee jaar (uitbreiding optioneel)

 

DOWNLOADS

Download hieronder extra informatie over de Alfen Eve Single S-Line.

EveSingleS_technisch_gegevensblad_NL
– EveSingleS_gebruikershandleiding_NL

Optioneel

ACCESSOIRES

Montagepaal

Ga je voor wandmontage of kies je liever een montagepaal? Deze montagepaal is als accessoire bij te bestellen.

Alleen een socket

Je bent niet verplicht om een laadstation met vaste laadkabel af te nemen, je kan ook kiezen voor een laadstation met alleen een socket.

alfen-extra-kabel

Extra kabel

Wil je een extra kabel? Bijvoorbeeld voor los gebruik, ter vervanging of wil je juist een extra lange kabel? Dit kan je bij ons bestellen.

Laadstation beheer

ICU EZ CONNECT

Alfen oplaadpunten zijn uitgerust met een internetverbinding via een UTP kabel. Hiermee kunt u via een gratis account bij Alfen inloggen om het oplaadpunt in te stellen en de basis oplaad functies zonder maandelijkse kosten te gaan gebruiken.

Alfen heeft ICU EZ ontwikkeld, een gemakkelijk te gebruiken beheersysteem (op abonnementsbasis) voor hun oplaadstations. 

Het systeem biedt veel extra functionaliteiten, zo kun je bijvoorbeeld de openingstijden van een oplaadstation zo instellen dat het alleen tijdens kantooruren toegankelijk is.

Als een gebruiker tijdens het opladen een probleem ondervindt, is hulp op afstand mogelijk; de beheerder kan de stekker ontgrendelen zodat de oplaadkabel losgemaakt kan worden.

HOE KAN IK DE ALFEN EVE SINGLE S-LINE AANSCHAFFEN?

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

Welk laadstation kan ik het beste kiezen?

Dat hangt helemaal af van je wensen, je auto, de montage plek etc. Voor overleg kan je ons gewoon bellen. Ook kan je het offerte formulier invullen en aangeven dat je nog geen voorkeur hebt voor een laadstation. Dan geven wij advies op basis van je antwoorden op de andere vragen.

 

Hoe zit het met een laadpas?

Het kan zijn dat je al in het bezit bent van een laadpas om je elektrische auto bij openbare laadstations op te laden. Je kan kiezen tussen plug and charge, zonder laadpas. Het is ook een optie om het laden te activeren met een laadpas, de laadstation is dan vergrendeld tot je je laadpas ervoor houdt.

Komen jullie het laadstation ook installeren?

Dat klopt, het installeren vergt toch best nog wat technische handelingen. Daarom verzorgen wij ook de gehele installatie, zodat je gelijk goed gebruik kan maken van je nieuwe laadstation. Bij het invullen van het offerte formulier stellen wij hierover enkele vragen om tot een goede offerte te komen.

 

Wat is Dynamic Load Balancing?

Met Dynamic Load Balancing voorkom je overbelasting en dus stroomuitval. Het opladen van je auto vraagt namelijk behoorlijk wat stroomcapaciteit en als je ook andere energievreters in huis hebt, dan kan er overbelasting ontstaan en kan je hoofdzekering eruit slaan. Met Dynamic Load Balancing wordt er dan tijdelijk iets minder stroom naar je auto gestuurd en rekening gehouden met andere energievreters. Het is optioneel aan te schaffen bij dit laadstation en je hebt er wel een slimme meter voor nodig. 

Welke aansluiting heb ik thuis en wat heb ik nodig?

Bekijk hiervoor je elektriciteitsmeter in je meterkast. Staat daar 220 of 230 V? Dan heb je een 1-fase aansluiting. Staat er 3 x 220/230 V of 380/400 V, dan gaat het om een 3-fase aansluiting. Met een 3-fase aansluiting beschik je over een hoger laadvermogen om sneller te laden. Een 1-fase aansluiting kan wel worden omgezet naar een 3-fase aansluiting indien gewenst.

 

Wat is het verschil tussen een vaste / losse kabel?

Bij de Alfen Eve Single S-line kan je kiezen tussen een laadstation met een toepassing voor een losse of een vaste kabel. Een vaste kabel betekent dat deze vast zit aan het laadstation en niet meegenomen kan worden onderweg. Neem daarom je losse kabel in je auto mee om onderweg op te laden.

 

Heb ik een enkele of dubbele lader nodig?

Indien je één auto elektrisch wil opladen, dan heb je voldoende aan een enkele lader. Heb je twee auto’s die regelmatig rijden en wil je niet steeds afwisselen, dan kun je ook kiezen voor een laadstation met een dubbele lader. 

 

Kan ik mijn kWh verrekenen met mijn werkgever?

Bij dit laadstation is het zeker mogelijk om automatisch je kWh te laten verrekenen met je werkgever. Dit is wel een optionele functie en dient apart te worden aangeschaft (abonnementsvorm). Bij interesse kunnen wij dit uiteraard ook in de vrijblijvende offerte opnemen. 

Installatiepartner

Squip is installatie partner van

Wij werken samen met meerdere bedrijven die laadstations aanbieden en ondersteunen hen in het technische proces,
van advies tot uitvoering.

50five e-mobility logo

Contact

Heb je nog vragen?

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact op!

Ed Meijer

Managing Director Squip
ed.meijer@squip.nl
085 - 06 06 209